Sadarbojošos procesu testēšana - Kirkiļevičs, Edgars (Latvijas Universitāte, 2015)
Darbā „Sadarbojošos procesu testēšana” ir apskatīta vairāku procesu sadarbības testēšanas problēma un tehnoloģijas, kas ļauj veikt sadarbojošos procesu testēšanu. Galvenā uzmanība ir pievērsta sadarbojošos autonomu iekārtu darbības modelēšanai un testēšanai. Ir konstatēts, kā iekārtu sadarbības testēšanai visefektīvāk visus procesus attēlot kā paplašinātos galīgos automātus un izveidot sasniedzamības koku, kas satur visus iespējamos sadarbības stāvokļus. Darbā piedāvāts procesu sadarbības testēšanai izmantot pilnīgas testpiemēru kopas, ar kurām var pārklāt visus iespējamos sadarbības modeļa stāvokļus. Darba praktiskajā daļā tika izpētīti R5-COP projektā ietvaros realizēti iekārtu procesi. Tika izveidotas 4 dažādas šo procesu sadarbības misijas, kurām tika izveidoti sasniedzamības koki, kas parāda visus iespējamos sadarbības stāvokļus šiem procesiem, ar kura palīdzību var panākt pilnīgu pārklājumu ar testpiemēriem.

The paper "Cooperating processes testing" is a research on testing problem of cooperation processes and technologies that allow cooperating processes testing. Additional attention is paid to modelling and testing cooperation of autonomous robots. Has been found as the most efficient equipment for testing the cooperation of processes is to transform the extended finite-state machines and create a reachability tree, which contains all possible states of process cooperation. The complete test set of process cooperation has been defined as feasibility of all possible states of the cooperation model. In practical part were investigated R5-COP project realized hardware processes. Were created 4 different cooperation missions, were created this missions reachability tree with all possible states of process cooperation, which can be used to achieve complete coverage of the test cases.
Cooperating processes testing
Keywords: Datorzinātne; Sadarbojošos procesu testēšana; paplašinātie galīgie automāti; modeļu bāzētā testēšana; sasniedzamības koks