Baltijas akciju tirgus dinamikas analīze un izvērtējums - Vasiļjevs-Jekimovs, Mihails (Latvijas Universitāte, 2013)
Diplomdarbs „Baltijas akciju tirgus dinamikas analīze un izvērtējums”, Rīga, 2013. – 70. lpp. Darba mērķis ir izvērtēt vērtspapīru tirgus attīstību ietekmējošos faktorus Latvijā un Baltijas vērtspapīru tirgū. Aktualitāte: Akciju tirgus izpēte ir liela zinātniskā interese, jo trūkst zināšanas par šo tēmu. Pateicoties akciju un vērtspapīru tirgus, dažādas formas kapitāla (rūpniecības, banku, tirdzniecība) tiek ražota mobilitāti, kas ļauj koncentrēt nepieciešamos līdzekļus, lai sasniegtu šos un citus mērķus. Darbs sastāv no trīm nodaļām. Pirmajā nodaļā tiek atspoguļota teorētiskā bāze par akciju tirgus nozīmi valsts ekonomikas izaugsmē, starptautiskās integrācijas nozīmi Baltijas fondu biržu attīstībā, kā arī veikts akciju tirgus aktivitāti ietekmējošo faktoru. Otrajā nodaļā aplūkoti Baltijas akciju tirgu regulējošie normatīvie akti, detalizētāk pievēršoties Latvijas akciju tirgum. Trešajā nodaļā tiek analizētas Baltijas akciju tirgus dinamikas.

Diploma work "Baltic stock market dynamics analysis and evaluation", Riga, 2013th - 70th page. The aim is to assess the development of securities market factors affecting the Latvian and Baltic securities market. In the news: The stock market research is a great scientific interest due to lack of knowledge on the subject. Thanks to the stock and securities markets, various forms of capital (industrial, banking, marketing) is produced mobility, which allows you to focus the necessary means to achieve these and other goals. The work consists of three sections. The first chapter is presented the theoretical basis of the stock market growth of national economy, international integration in the Baltic stock exchanges in the development, as well as within the stock market activity influencing factors. The second chapter deals with the Baltic stock markets Law, focusing on details of the Latvian stock market. The third chapter analyzes the Baltic stock market dynamics changes.
Baltic Stock Market Dynamics Analysis and Evaluation
Keywords: Ekonomika