Savienība MERCOSUR (El Mercado Comun del Sur), tās struktūra un sadarbība ar Eiropas Savieības un Latviju - Klempere, Vita (Latvijas Universitāte, 2010)
Diplomdarba tēma: „Savienība Mercosur (El Mercado Común del Sur), tās struktūra un sadarbība ar Eiropas Savienību un Latviju.” Darba autors: Latvijas Universitātes Ekonomikas un Vadības fakultātes Starptautisko ekonomisko attiecību studente stud.apl.nr. vk06054.Vita Klempere. Diplomdarba vadītājs: doc. Viesturs Pauls Karnups. Diplomdarba mērķis: vienkopus apvienot svarīgāko informāciju par Mercosur un pētīt Mercosur ekonomiskās sadarbības pilnveides iespējas ar Latviju. Darba saturs: Diplomdarbā atspoguļots tas, ka Mercosur ir Latīņamerikas tirdzniecības savienība, kuras sastāvā ir tādas valstis kā Argentīna, Brazīlija, Urugvaja un Paragvaja, kas ieņem arvien lielāku lomu pasaules tirdzniecībā. Šajā darbā tiek sniegts ieskats Mercosur vēsturē, kā arī organizācijas struktūrā, lai radītu priekšstatu, kas ir Mercosur, no kādām institūcijām tā sastāv. Darbā arī tiek sniegts ieskats par Mercosur pasaules mērogā, tiek aplūkota esošā ekonomiskā sadarbība ar ES. Pētījumā atspoguļoti un analizēti iegūtie statistikas dati par 2008.gadu un laika periodu līdz tam, jo uz doto brīdi tie ir pilnīgāki, nekā dati par 2009.gadu. No ES valstīm, tiek aprakstīta Latvijas un Mercosur savstarpējā ekonomiskā sadarbība. Atslēgvārdi: Mercosur, starptautiskā tirdzniecība, integrācija, muitas savienība.

Diploma work theme: „MERCOSUR union, its structure and cooperation with the European Union and Latvia”. Diploma work author: student of University of Latvia Faculty of Economics and Management International Economic Relations vk06054, Vita Klempere Diploma work superior: doc. Viesturs Pauls Karnups Diploma work aim: summarize together main information about Mercosur and study options how to develop Mercosur economical cooperation with Latvia. Diploma work content: diploma work overlooks Mercosur as trade union of Latin America, which encloses such states as Argentina, Brazil, Uruguay and Paraguay and which occupies significant role in world trading. Diploma works gives insight in Mercosur history and organizational framework to get notion what is Mercosur and institutions it consists of. Work gives insight in Mercosur as world`s trade player, overlooks economicas cooperation with EU. Research reflects and analysis data for year 2008 and before. Diploma work describes Latvia`s as EU state and Mercosur economical cooperation. Key words: Mercosur, international trade, integration, customs union.
MERCOSUR union, its structure and cooperation with the European Union and Latvia
Keywords: Ekonomika