Sociālpedagoģiskā darbība 5.-6. klašu skolēnu pozitīvas uzvedības veicināšanā Vidzemes novada vidusskolā - Trizna, Līga (Latvijas Universitāte, 2015)
par Līgas Triznas diplomdarbu „Sociālpedagoģiskā darbība 5. – 6. klašu skolēnu pozitīvas uzvedības veicināšanā Vidzemes novada vidusskolā”. Diplomdarba mērķis ir noskaidrot 5. – 6. klašu skolēnu uzvedības problēmas vispārizglītojošā skolā, izstrādāt un aprobēt sociālpedagoģiskās darbības programmu pozitīvas uzvedības veicināšanā. Teorētiskajā daļā raksturota pozitīva uzvedība skolā, 5. – 6. klašu skolēnu vecumposma īpatnības un skolēnu uzvedības problēmas, sociālpedagoģiskā darbība skolēnu pozitīvas uzvedības veicināšanā. Praktiskajā daļā veikts pētījums Vidzemes novada vidusskolā par 5. – 6. klašu skolēnu uzvedību skolā. Tika modelēta sociālpedagoģiskās darbības programma skolēnu pozitīvas uzvedības veicināšanā, pamatojoties uz skolotāju un skolēnu anketēšanu un atbalsta personāla intervijas rezultātiem, un veikta tās aprobācija.

of the „Socio-Pedagogical Activity to Facilitate Positive Learners’ Behaviour in Vidzeme Municipality Secondary School in Grades 5 – 6 ” carried out by Liga Trizna. The goals of the thesis were to clarify behavioral problems of 5th and 6th graders at a comprehensive school, to develop and put into practice a socio-pedagogical activity program for promotion of positive behaviour. The theoretical part provides description of positive behaviour at school, specific age-related features of 5th and 6th graders, their behavioral problems, socio-pedagogical activities for promotion of positive behaviour. The practical part consists of a research on behaviour of 5th and 6th graders at a secondary school in Vidzeme municipality. It includes development and implementation of a socio- pedagogical activity program for promotion of positive behaviour, based on the results of teacher and pupil surveys and the school support staff interviews.
Socio-Pedagogical Activity to Facilitate Positive Learners’ Behaviour in Vidzeme Municipality Secondary School in Grades 5 – 6
Keywords: Pedagoģija; iekšējās kārtības noteikumi jeb uzvedības noteikumi; pozitīvas uzvedības veicināšana; sociālpedagoģiskā darbība; uzvedība; uzvedības problēmas