Atbalsta pasākumi matemātikā 5. klases skolēnam ar mācīšanās traucējumiem - Skorodelova, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2019)
Anastasijas Skorodelovas izstrādātā diplomdarba “atbalsta pasākumi matemātikā 5. klases skolēnam ar mācīšanās traucējumiem” mērķis ir noskaidrot, kādi atbalsta pasākumi izmantojami 5. klases skolēnam ar mācīšanās traucējumiem matemātikas satura un prasmju apguvē. Pētījumā tiek atbildēts uz jautājumu - kādi atbalsta pasākumi izmantojami 5. klases skolēnam ar mācīšanās traucējumiem matemātikas satura un prasmju apguves nodrošināšanai. Pētījuma gaitā analizēta zinātniska literatūra, izglītības normatīvie dokumenti par speciālās izglītības nodrošināšanu skolēniem ar mācību traucējumiem. Pētījumā analizēts konkrētais gadījums, tiek izvēlēti atbilstošie atbalsta pasākumi 5. klases skolēnam ar mācīšanās traucējumiem. Tiek veikta pedagoģiskā izmēģinājuma darbība, lai izpētītu, kādi izvēlētie atbalsta pasākumi ir piemērotākie konkrētam skolēnam.

The aim of the thesis "Support activities in Mathematics for 5 grade student with learning disabilities." developed by Anastasija Skorodelova is to find out what support measures can be used for the 5th grade student with learning disabilities in learning the content and skills of mathematics. The research answers the question “What support measures can be used for a 5th grade student with learning disabilities to ensure the learning of mathematics content and skills?” In the course of the research, scientific literature, normative documents of education were analyzed. The research analyzes the 5th grade X student with learning disabilities, the appropriate support measures are selected. Pedagogical pilot activity is carried out to investigate which selected support measures are better suited for the student.
Supporting actions in learning mathematics for 5 grade student with learning disorders
Keywords: Pedagoģija; atbalsta pasākumi; mācīšanas traucējumi; matemātika; 5.klase