Servisu pārcelšana uz Kubernetes infrastruktūru - Reišonoks, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2022)
Servisu pārvaldīšana un attīstība nestāv uz vietas, bet visu laiku iet uz priekšu. Jaunākais veids servisu pārvaldīšanai, uzturēšanai un sekošanai ir tās uzstādīšana uz Kubernetes (k8s) tehnoloģijas. Kubernetes tehnoloģijas ietver sevī jaunus risinājumus, kā stabila darbība, datu drošība, rezerves kopijas pārvalde, tās veikšanas plānošana un efektīvāka resursu pielietošana. Jaunas tehnoloģijas kopā ar jaunam iekārtam nodrošina lielāku veiktspēju jauniem servisiem un sistēmām iestādē.

Management and development of services do not stand on the ground, but go ahead all the time. The latest way to manage, maintain and track services is to set it up on Kubernetes (k8s) technology. Kubernetes technologies include new solutions such stability, performance, data security, backup management, backup planning and more efficient use of resources. New technologies, along with a new network hardwares, provide much more performance for new services and systems at the authority.
Migration of services to the Kubernetes infrastructure
Keywords: Datorzinātne; Docker; Serviss; Pārcelšana; Kubernetes; Konteinerizācija