Organizēšanas specifika un problēmas Publisko iepirkumu likuma 8.panta septītās daļas iepirkumos. - Ziemanis, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darbā "Organizēšanas specifika un problēmas Publisko iepirkumu likuma 8.panta septītās daļas iepirkumos" autors analizē publisko iepirkumu institūta un tiesisko attīstību Latvijas teritorijā, kas ietver publisko iepirkumu sistēmas izveides pirmsākumus, tāpat tiek apskatīta iepirkumu sistēmas un to regulējošo normatīvo aktu evolūcija mūsdienās. Autors izvērtē B daļas iepirkumu organizēšanas un līguma slēgšanas normatīvā regulējuma īpatnības, analizē problemātiku un tās iespējamos risinājumus, kā arī salīdzina B daļas iepirkumu veikšanas un līguma slēgšanas procesu ar citu valstu praksi. Par darba mērķi autors ir izvirzījis B daļas iepirkumu veikšanas un līgumu slēgšanas procesa analīzi, kuras rezultātā tiek izdarīti secinājumi, kas varētu būt par pamatu iespējamiem normatīvo tiesību aktu grozījumiem. Darbā izmantota zinātniskā literatūra, normatīvie tiesību akti, dažādas publikācijas, tiesu nolēmumi un administratīvo iestāžu lēmumi.

In the master's paper “The specifics and problems of the organization of the public procurements in accordance with Section 7 (Article 8) of the Public Procurement Law” the author analyzes the development of public procurement concept in Latvia, which includes the inception of public procurement system, as well as the evolution of the public procurement procedure and its normative regulations. The author considers the specifics of organization and conclusion of a contract in B-type public procurements. Problems are analyzed and relevant possible solutions made, as well B-type public procurement procedure is compared with foreign countries. The target of this work is to analyze the process of conduct and conclusion of a contract in B-type public procurements, aiming to draw conclusions that could be a base for amendments in normative acts. Scientific literature, normative acts, different publications, case-law and decisions of administrative authorities were used.
Specification and problems of the organization of procurement mentioned in Law on Public procurement, article 8, paragraph 7.
Keywords: Juridiskā zinātne