Audiovizuālie mācību līdzekļi skolēnu klausīšanās prasmju attīstībai angļu valodas stundās 7. klasē - Klusa, Irina (Latvijas Universitāte, 2025)
Šajā bakalaura darbā tiek pētīts, kā audiovizuālie mācību līdzekļi var palīdzēt attīstīt 7. klases skolēnu klausīšanās prasmes angļu valodas stundās. Gadījuma pētījums kā izvēlētā pētījuma metode tika īstenots vienā no Rīgas vidusskolām. Divas skolēnu anketas un klausīšanās pārbaudes darbi bija izmantotās datu vākšanas metodes. Bakalaura darbā ir veikts pedagoģiskās literatūras izpēte par klausīšanās prasmju attīstīšanas metodiku angļu valodas stundās. Iegūtie gadījuma pētījuma rezultāti parādīja, ka audiovizuālo mācību līdzekļu izmantošana pozitīvi ietekmē skolēnu klausīšanās prasmju attīstību. Balstoties uz iegūtajiem pētījuma datiem, ir ieteicams angļu valodas stundās izmantot audiovizuālos mācību līdzekļus skolēnu klausīšanās prasmju attīstīšanai un pilnveidei.

The present Bachelor’s Thesis investigates how audio visual teaching aids can help to develop students’ listening skills in English lessons for Grade 7. The chosen research method was a case study carried out in a Riga secondary school. The data collection methods include two student questionnaires and listening tests. In the Bachelor’s Thesis, there has been a theoretical study of pedagogical literature on the methodology of developing listening skills in English lessons. The obtained results of the case study showed that use of the audio visual teaching aids have positive results on the students’ listening skills development. According to the received data of this research, it is advised to include audio visual teaching aids during the lesson to promote students’ listening skill development and improvement.
Audio Visual Teaching Aids to Develop Students’ Listening Skills in English Lessons for Grade 7
Keywords: Izglītības zinātnes; audiovizuālie mācību līdzekļi; klausīšanās prasmes; angļu valoda; 7. klases skolēni