PHP ietvari tīmekļa vietņu izstrādei - Beinarovičs, Edmunds (Latvijas Universitāte, 2013)
Šinī darbā tiek īsi apskatīti ietvari tīmekļa izstrādei, PHP programmēšanas valodā. Tiek izvēlēti un pētīti divi ietvari smalkākai analīzei, Symfony2 un Zend Framework 2. Pētījumam tiek izstrādātas divas tīmekļa vietnes, pa vienai katrā no izvēlētiem ietvariem. To izstrādes gaitā, tiek apskatīti ietvaru rīki, visbiešāk sastopamiem uzdevumiem, tādiem kā saskarsme ar datu bāzi, veidlapu apstrāde un skatu pārvaldība. Kā svarīgs vērtēšanas kritērijs ir ietvara saprotamība un paātrinoši izstrādes gaitu piedāvātie palīgrīki. Balstoties uz šiem kritērijiem tiek salīdzināti ietvari un analizējot sasniegti secinājumi.

This paper contains a short view of a few frameworks based on PHP programming language. In conclusion, Symfony2 and Zend Framework 2 are selected for future analyze. To study the selected frameworks, two websites where developed, one for each framework. It contains the review of the most useful framework parts like database management, form and view management. The most important criteria for conclusions are the frameworks understandability and utilities for development flows acceleration. Based on these criteria, the frameworks are compared and conclusions are made.
PHP frameworks for web development
Keywords: Datorzinātne