Reģionālās drošības izpausmes Ziemeļeiropā pēc 2009.gada - Rēboka, Gundega (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbs „Reģionālās drošības izpausmes Ziemeļeiropā pēc 2009.gada” ir veltīts tam, lai noskaidrotu, kādas ir reģionālās drošības izmaiņas šī „ mazo valstu” reģiona ietvaros, un kāda ir šo izmaiņu nozīme starptautiskajā līmenī. Darba mērķis ir uz teorētiskās informācijas bāzes izmantojot empīriskus datus, intervijas, pētījumus un ziņojumus pārbaudīt vai izmaiņas Ziemeļeiropas reģionālajā drošības politikā pēc 2009.gada ir uzskatāmas par veiksmīgu modeli, jo tās atbilst gan ES , gan NATO drošības politikām.” Nobeigumā tika secināts, ka pārrobežu sadarbība Ziemeļvalstu reģionā, tiek uzskatīta par Smart defence un Pooling&Sharing komponentu veiksmīgas integrācijas modeli.

This paper is devoted to one of the most well integrated regions in the Europe, more specifically to regional security changes in Nordic region after the year of 2009. The aim of this paper is to trace the development of regional cooperation based on theoretical findings and empirical data analysis and to analyze whether the changes in Nordic regional security policy after the year 2009 is considerable to be succesfull model and matching for both EU and NATO security policies. The paper addresses the components of Smart defence and Pooling&Sharing concepts integration into the Nordic model and it could be concluded that integration process is consideranble as successfull.
Regional Security mechanisms in Northern europe after 2009
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)