Nestriktas klasterizācijas metodes un to salīdzināšana - Khutieva, Dzhaneta (Latvijas Universitāte, 2022)
Šis darbs ir veltīts piecām klasterizācijas metodēm: K-vidējo klasterizācijas algoritms, C-vidējo nestriktas klasterizācijas algoritms, iespējamību C-vidējo klasterizācijas algoritms, nestrikto iespējamību C-vidējo klasterizācijas algoritms un iespējamību C-vidējo nestriktas klasterizācijas algoritms. Darbs satur šo algoritmu aprakstu un salīdzināšanu, ņemot par pamatu datu klasterizācijas rezultātus. Ir aprakstīta pieeja iespējamību nestriktas klasterizācijas algoritma vispārinājumam.

This work is devoted to five clustering methods: K-means algorithm, C-means fuzzy clustering algorithm, possibilistic C-means clustering algorithm, fuzzy possibilistic C-means clustering algorithm and possibilistic fuzzy C-means clustering algorithm. The work contains a description and comparison of these algorithms based on the results of data clustering. An approach to generalization of the possibilistic fuzzy clustering algorithm is described.
Fuzzy clustering methods and their comparison
Keywords: Matemātika; KM algoritms; FCM klasterizācijas algoritms; PCM klasterizācijas algoritms; FPCM klasterizācijas algoritms; PFCM klasterizācijas algoritms