Telpu rezervācijas iOS lietotne - Baumanis, Rihards (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba autors Rihards Baumanis ir izvēlējies tēmu “Telpu rezervācijas iOS lietotne” atsaucoties uz to, ka biznesa, izglītības un citu iestāžu darba telpas paliek arvien lielākas, bet visas izmanto uzlabojamu telpu pārvaldīšanas modeli. Palielinoties telpu izmēram un lietotāju skaitam, telpu rezervācijas veids, to atrašana un to mikroklimata uzraudzīšana paliek par novārtā atstātu problēmu. Bakalaura darba mērķis ir apskatīt eksistējošos risinājumus telpu rezervācijas un pārvaldīšanas mērķim un izstrādāt iOS mobilo lietotni, kura spēj uzturēt personas kalendāru un eksistējošās rezervācijas iestādē, pārbaudīt telpu rezervācijas stāvokli, ātri un pēc nepieciešamības veikt telpu rezervācijas, izveidot lietotājam ceļu uz šo telpu iekštelpās un dot iespēju pārraudzīt telpas iekšējā mikroklimata datus.

Rihards Baumanis has chosen a theme for his bachelor’s thesis “ Telpu rezervācijas iOS lietotne” in response to the fact that business, education and other institution working environments are growing in size, but they all the same use the same room reservation model. While the physical size and user count of these institutions has been growing, the problem of reserving rooms, finding them and monitoring of their climate has been set back. The goal of the bachelor’s thesis is to analyze existing solutions to room reservations and develop an iOS mobile application, which can keep information about users calendar and existing reservations, check on room availability, quickly and efficiently make reservations based on multiple criteria, navigate user to his reserved room and monitor it’s climate data.
Room reservation iOS application
Keywords: Datorzinātne; iOS; iPhone; Apple; rezervācijas; telpu navigācija