Robotprogrammatūras izstrāde tērzēšanas platformai Discord - Burkēvičs, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2023)
Kvalifikācijas darbā izstrādāts bots “GenBot” (nosaukums gūts no vārdu “general” un “bot” savienojuma) tērzēšanas platformai Discord. GenBot sniedz lietotājiem plašu rīku klāstu, kurus var izsaukt ar teksta komandu palīdzību. Piedāvātie rīki atvieglo Discord servera uzturēšanas darbus administratoriem, kā arī sniedz papildus funkcionalitāti gala lietotājiem. Piemēram, lietotājiem ir iespēja ģenerēt gadījuma skaitļus un krāsas, iegūt informāciju par serveri, kā arī izpildīt darbības ar iebūvēto digitālo valūtu (izklaides nolūkiem). Programmatūra izstrādāta JavaScript izpildlaika vidē Node.js, izmantojot bibliotēku Discord.js (saziņai ar Discord API), SQLite (lai piekļutu datu bāzei) un Sequelize moduli (objektrelāciju kartēšanai).

Discord Bot Development During the qualification project, a bot called “GenBot” (mash-up of the words “general” and “bot”) for the chat platform Discord has been developed. GenBot provides users with a wide variety of tools that can be launched via textual commands. These tools simplify Discord server management for administrators and provide additional functionality to end users. For example, end users can generate random numbers and colors, retrieve the server information, and perform operations with the built-in digital currency (for entertainment purposes). The software has been developed using the Node.js JavaScript runtime environment Node.js. In addition, the Discord.js library (for communication with the Discord API), SQLite (for accessing the database), and Sequelize (for object-relation mapping) have been used.
Discord bot development
Keywords: Datorzinātne; JavaScript; Discord.js; Node.js; lietojumprogrammu saskarne