Biogrāfiskās informācijas resursi par Latvijas un tās novadu ļaudīm - Kukle, Ilze (Latvijas Universitāte, 2006)
Bakalaura darbā „Biogrāfiskās informācijas resursi par Latvijas un tās novadu ļaudīm” analizēti biogrāfiskās informācijas resursi par Latvijas un tās novadu ļaudīm tradicionālā un elektroniskā formā, kas izdoti laika posmā no 1990. – 2006. gadam. Akcents likts uz biogrāfiskajām vārdnīcām, enciklopēdijām, represēto sarakstiem, novadpētniecības datu bāzēm un citiem elektroniskajiem resursiem, kuros ietvertas biogrāfijas par Latvijas ļaudīm. Nav pievērsta uzmanība biogrāfiskiem apcerējumiem. Resursu analīzē uzsvars tiek likts uz to saturu, personu atlases kritērijiem, informācijas kvalitāti un izmantošanas iespējām. Pētījums par „Biogrāfiskās informācijas resursiem par Latvijas un tās novadu ļaudīm” izmantojams mācību procesā bibliotēkzinātnes un informācijas zinātnes studijās, kā arī sniegs iespēju biogrāfiskās informācijas resursus mērķtiecīgāk izmantot bibliotēku darbā.

In bachelor paper “Biographical Information Resources about People of Latvia and its regions” have been analyzed biographical information resources about people of Latvia and its regions in traditional and electronic resources, which have been issued during year 1990. -2006. Biographical dictionaries, encyclopedias, lists of retailed, date bases of study of local lore and other electronic resources, which includes biographies of the Latvians. Attention is not paid on biographical essays. Mainly content, criteria’s of person’s selection, information quality and usability have been analyzed. Paper of “Biographical Information Resources about People of Latvia and its regions” is available in library and information studies, and will help to use more purposive biographical information resources in libraries.
Biographical information resources about people of Latvia and it`s regions
Keywords: Komunikācijas zinātne