Personāla atlases metožu analīze un salīdzināšana uzņēmumā SIA “RIMI Latvia”. - Giptere, Madara (Latvijas Universitāte, 2018)
Kvalifikācijas darba zinātniskais vadītājs: lektore, Mg. sc. soc. Inese Pabērza Kvalifikācijas darba temats: Personāla atlases metožu analīze un salīdzināšana uzņēmumā SIA „Rimi Latvia” Kvalifikācijas darba apjoms: 53 lpp, t.sk. 4 tabulas, 9 attēli, 15 pielikumi Kvalifikācijas darbā izmantotie materiāli: Darbā ir izmantota vietējo un ārvalstu autoru literatūra, pētījumi par personāla atlases jautājumiem, publicētie materiāli par SIA „Rimi Latvia” darbinieku meklējumiem, kā arī uzņēmuma nepublicētie materiāli, dažādi interneta resursi un autores veiktās aptaujas dati. Kvalifikācijas darba galvenie rezultāti: Kvalifikācijas darba mērķis ir izpētīt darbinieku atlases procesu mazumtirdzniecības uzņēmumā, par piemēru izvēloties SIA „Rimi Latvia” personāla atlases procesu, kā arī izstrādāt priekšlikumus SIA „Rimi Latvia” personāla atlases procesa uzlabošanai. Kvalifikācijas darba teorētiskajā daļā ir ieskats par personāla atlases veidiem, uzskaitītas un salīdzinātas dažādas personāla atlasē pielietojamās metodes. Kvalifikācijas darba empīriskajā daļā ir praktiskais uzņēmuma SIA „Rimi Latvia” darbības apraksts. Ir veikta darbinieku atlases analīze, kā arī, apkopoti un analizēti SIA „Rimi Latvia” darbinieku aptaujas rezultāti. Kvalifikācijas darba izstrādāšanai pielietotas salīdzināšanas, analītiskās, faktoru noteikšanas metodes, kā arī dažādas grafiskās metodes. Kvalifikācijas darba rezultātus var izmantot uzņēmuma SIA „Rimi Latvia” personāla atlases procesa uzlabošanai.

Scientific supervisor of qualification work: lecturer, Mg. sc.soc. Inese Paberza Theme of the qualification work: Analysis and comparison of personnel selection methods at SIA "Rimi Latvia" Qualification paper: 53 pages, incl. 4 tables, 9 figures, 15 annexes Materials used in the qualification work: The work uses local and foreign authors' literature, research on personnel selection issues, published materials about the search for Rimi Latvia employees, as well as unpublished materials of the company, various Internet resources and the author's survey data. Main results of the qualification paper: The aim of the qualification work is to investigate the selection process of the retail company, selecting Rimi Latvia personnel selection process as an example, as well as developing proposals for improving the personnel selection process of Rimi Latvia. The theoretical part of the qualification paper provides an overview of the recruitment methods, lists and compares the various methods employed in the selection of personnel. The empirical part of the qualification work is a practical description of the activity of Rimi Latvia. An analysis of the selection of employees has been carried out, and the results of the survey of employees of Rimi Latvia have been summarized and analyzed. Comparative, analytical, factor estimation methods, as well as various graphical methods, have been used to develop the qualification paper. The results of the qualification work can be used to improve the personnel selection process of Rimi Latvia.
Analysis and comparison of personnel selection methods at SIA “RIMI Latvia”.
Keywords: Sabiedrības vadība; Madara; RIMI; personāls; Jēkabpils