Piedzīvojumu tūrisms, tā piedāvātais produkts Zemgales reģionā - Salmiņa, Inese (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darba nosaukums ir „Piedzīvojumu tūrisms, tā piedāvātais produkts Zemgales reģionā”, kura mērķis ir apzināt piedzīvojumu tūrisma resursus, iespējas, piedāvājumu Zemgalē, un šajā reģionā izveidot piedzīvojumu tūrisma produktu. Darbs sastāv no 5 nodaļām. Pirmajā nodaļā aprakstīts piedzīvojumu tūrisms, tā būtība un attīstība, saistība ar citiem tūrisma veidiem. Otrā nodaļa raksturo piedzīvojumu tūrisma iedalījumu un piedzīvojumu tūrisma produkta attīstību. Trešajā nodaļā rakstīts par piedzīvojumu tūrisma ietekmi uz sociāli ekonomisko un apkārtējo vidi. Ceturtajā nodaļā pētīts un analizēts piedāvātā piedzīvojumu tūrisma aktivitātes un naktsmītnes Zemgales reģionā. Piektajā nodaļā darba autore, balstoties uz anketēšanas rezultātiem, izveido piedzīvojumu tūrisma produktu Zemgales reģionā. Darbā iekļautas 10 tabulas un 19 attēli. Darba izstrādes rezultātā, autore secina, ka pieprasījums pēc piedzīvojumu tūrisma ir liels, tas novērojams īpaši jaunu cilvēku vidū, kuri alkst pēc asām sajūtām, kaut kā nebijuša, piedzīvojuma. Piedāvāto piedzīvojumu tūrisma aktivitāšu klāsts Zemgales reģionā ir plašs, bet skaita ziņā, salīdzinot ar pārējiem Latvijas reģioniem, mazs.

Bachelor title is "Adventure tourism, the product offered by the Zemgale region", which aim is to explore the adventure tourism resources, opportunities, offers in Zemgale region and create an adventure tourism product. It consists of five chapters. The first chapter describes an adventure tourism, the nature and development of links with other forms of tourism. The second chapter describes the classification of adventure tourism and adventure tourism product development. In the third chapter written about the adventure tourism's impact on the socio-economic and environment. The fourth chapter has been studied and analyzed the proposed adventure tourism activities and accommodation in Zemgale region. The fifth chapter author, based on questionnaire survey results, establishing the adventure tourism products in the Zemgale region. The work includes 10 tables and 19 figures. Job design result, the author concludes that the demand for adventure tourism is high, it is seen in particular among young people who crave the sharp feeling, of something unprecedented, adventure. Proposed adventure tourism range of activities in Zemgale region is wide, but in number, compared to other Latvian regions, small.
Adventure tourism, the goods offered in Zemgale region
Keywords: Vadībzinātne