Citrunas atspoguļojums nedēļžurnālā Ir:sintaktiskais un pragmatiskais aspekts - Mazūre, Beāte Beatrise (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba Citrunas atspoguļojums nedēļžurnālā Ir: sintaktiskais un pragmatiskais aspekts mērķis ir noskaidrot citrunas atspoguļojuma sintaktiskos un pragmatiskos aspektus nedēļžurnālā Ir. Darbs sastāv no ievada, sešām nodaļām, secinājumiem un izmantotās literatūras saraksta. Pirmajā nodaļā tiek sniegts citrunas vispārīgs raksturojums. Otrajā nodaļā ir aprakstīta tiešā runa. Trešajā nodaļā tiek analizēta netiešā runa. Ceturtajā nodaļā tiek raksturots citāts. Šajās nodaļās citrunas veidi tiek analizēti pēc sintaktiskās struktūras un interpunkcijas lietojuma. Piektajā nodaļā tiek apskatītas citrunas kombināciju iespējas vienā teikumā. Sestajā nodaļā tiek aplūkots citrunas pragmatiskais aspekts.

The research goal of the bachelor’s thesis Syntactic and pragmatic aspects of reported speech in weekly magazine Ir is to determine syntactic and pragmatic aspects of reported speech in weekly magazine Ir. The work consists of introduction, six chapters, conclusions and the list of literature. The first chapter gives a general description of reported speech. The second chapter is about direct speech. The third chapter comprises analysis of indirect speech. The fourth chapter describes quote. In these chapters types of reported speech are analyzed according to syntax and punctuation. The fifth chapter is devoted to combinations of reported speech. The sixth chapter is about pragmatic aspect of reported speech.
Syntactic and pragmatic aspects of reported speech in weekly magazine Ir
Keywords: Filoloģija; citruna; tiešā runa; netiešā runa; citāts; sintaktiskā struktūra