Būvniecības uzņēmuma SIA “LĀDĒNI” saimnieciskās darbības analīze un attīstības perspektīvas - Dribina, Eva (Latvijas Universitāte, 2024)
Būvniecībai ir liela loma Latvijas tautsaimniecībā un ir nepieciešams attīstīt arvien vairāk būvniecības uzņēmumu, lai veidojas veselīga uzņēmējdarbības vide. Maģistra darba mērķis ir, pamatojoties uz teorētiskām atziņām, veikt uzņēmuma SIA "LĀDĒNI" saimnieciskās darbības analīzi, identificēt nozīmīgākās problēmas un izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma problēmu risināšanai un attīstības veicināšanai. Pētījuma rezultātā darba autore konstatēja nepilnības uzņēmuma saimnieciskajā darbībā pēc finanšu rādītājiem un darba organizācijas analīzes, sniedzot saimnieciskās darbības uzlabošanās virzienus. Maģistra darbs sastāv no ievada, trim nodaļām, secinājumiem, priekšlikumiem, izmantotās literatūras avotiem un pielikumiem. Maģistra darba pamatteksts ir 85 lappusēs, darbā iekļauti 21 attēls, 33 tabulas, 3 formulas un 6 pielikumi. Literatūras sarakstā 51 vienība.

Construction plays a big role in the national economy of Latvia and it is necessary to develop more and more construction companies in order to create a healthy business environment. The aim of the Master's thesis is, based on theoretical knowledge, to analyze the economic activity of the company SIA "LĀDĒNI", identify the most important problems and develop proposals for solving the company's problems and promoting its development. As a result of the research, the author of the paper found gaps in the company's economic activity based on financial indicators and work organization analysis, providing directions for improving economic activity. The master's thesis consists of an introduction, three chapters, conclusions, proposals, sources of the used literature and annexes. The main text of the master's thesis is 85 pages, the work includes 21 figures, 33 tables, 3 formulas and 6 annexes. 51 items in the bibliography.
Activity Analysis and Development Perspectives of Construction Company SIA “LĀDĒNI”
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; būvniecība; saimnieciskās darbības analīze; finanšu analīze; darba organizācija