Finanšu situācijas izvērtēšana un attīstības iespējas SIA "Baltic candles Ltd." - Barakauska, Linda (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma ir finanšu situācijas izvērtēšana un attīstības iespējas SIA ’’Baltic Candle Ltd.’’. Finanšu analīzi izmanto ārējie un iekšējie lietotāji, piemēram, uzņēmumu vadītāji, lai varētu pieņemt pareizus un pamatotus lēmumus, izprast finansiālo situāciju uzņēmumā. SIA ’’Baltic Candle Ltd.’’ ir ražošanas un tirdzniecības uzņēmums, kas nodarbojas ar sveču ražošanu un pārdošanu. Uzņēmums ir konkurentspējīgs, kā arī peļņu nesošs, bet lai uzlabotu uzņēmuma saimniecisko darbību ir svarīgi veikt finanšu analīzi, lai izvērtētu un prognozētu uzņēmuma attīstības iespējas. Latvijā nav daudz uzņēmumu, kas nodarbojas ar sveču ražošanu un tirdzniecību. Lielākie uzņēmumi ir SIA ’’Baltic Candle Ltd.’’, kas atrodas Dobelē un SIA ’’Diana sveces’’, kas atrodas Ventspilī. Barba apjoms ir 64 lpp., satur 4 attēlus, 14 tabulas, 16 formulas un 6 pielikumus. Darba izstrādes gaitā tika izmantoti 28 informācijas avoti. Atslēgvārdi: tautsaminiecība, finanšu vadība, finanšu analīze, likviditāte

Bachelor’s work topic is the financial situation’s appreciation and development possibilities of the SIA '' Baltic Candle Ltd. ''. Financial analysis is used for internal and external users, such as business leaders, to make appropriate and reasoned decisions. SIA '' Baltic Candle Ltd. '' is a manufacturing and trading company, which is engaged in the manufacture and sale of candles. The company is competitive and profitable, but to improve the company's financial situation, it is important to perform a financial analysis to evaluate and predict the company's development. The author came to the conclusion that there are few latvian enterprises engaged in the production and marketing of candles.The largest companies are SIA ''Baltic Candle Ltd.''and SIA'' Diana candles ''. The size of work is 64 pages.It consists of 4 images, 14 tables, 16 formulas and 6 attachments28 sources of information were used. Keywords: national ecnomy, financial administration, financial analysis, liquidity
The financial situation appreciation and development possibbilities in the SIA "Baltic Candle Ltd."
Keywords: Ekonomika