Lokālā tīkla infrastruktūras pārraudzīšanas ar programmatūru Zabbix - Bāliņš, Matīss (Latvijas Universitāte, 2010)
Kvalifikācijas darbā „Lokālā tīkla infrastruktūras pārraudzīšana ar programmatūru Zabbix” galvenais mērķis ir izveidot aprakstus par nelielas sistēmas uzraudzīšanu ar Zabbix, un kādas ir Zabbix sistēmas galvenās pārraudzīšanas iespējas. Katrā IT uzņēmumā ir nepieciešams zināt stāvokli kādā atrodas patreizējā IS infrastruktūra. To var nodrošināt gan ar maksas, gan bezmaksas apraudzīšanas sistēmām, kur katrai sistēmai ir sava niša un ierobežojumi. Es izmantoju Zabbix sistēmu uz šādiem apsvērumiem: tas ir nacionālais produkts, tiek piedāvāts plašas funkcionalitātes nodrošinājums, ir viegli uzstādāms, kā arī izmantojot tīmekļa saskarni, ir intuitīvi viegli nokonfigurēt apraugāmo iekāršu parametrus un darbības un veikt visu iekāršu apraudzīšanu.

In my qualification work „Monitoring the infrastructure of LAN with software Zabbix” the main goal is to monitor a small system with Zabbix and to make a description about it and from the vast number of functionalities to point out the main functionality it supports. Every IT company has to know the state in which the IS infrastructure is. This can be achieved both by commercial programs and freeware for any software has its niche and limits. I will be using monitoring system Zabbix based on these few considerations: first of all Zabbix is a national product, second of all it offers vide functionalities support, it is easily set up, and using web interface it provides intuitively easy to configuration the parameters and actions of the monitored device.
Monitoring of LAN's infrastructure with software Zabbix
Keywords: Datorzinātne