Blokķēdes sistēmas vadlīnijas un lēmumu koks seriālo numuru un partiju pārvaldības sistēmu implementācijai - Baikovs, Jānis (Latvijas Universitāte, 2020)
Blokķēde ir jauna tehnoloģija, kuru pielietojumu ārpus kriptogrāfisko valūtu izveidei tiek pētīts. Informācija par blokķēdes projektiem, kuri darbojas produktīvā vidē nav apkopots, kā arī nav sistemātiskas informācijas par to, kas padara blokķēdes projektu veiksmīgu. Šī informācija ir svarīga, lai izveidotu blokķēdes sistēmu. Darba mērķis ir izveidot blokķēdes sistēmas vadlīnijas un lēmumu koku, un, izmantojot blokķēdes sistēmas vadlīnijas un lēmumu koku, izveidot seriālo numuru un partiju pārvaldības blokķēdes sistēmas plānu. Darba rezultātā ir izveidotas blokķēdes vadlīnijas un lēmu koks, apskatot un apkopojot datus par vairākiem blokķēdes projektiem, kuri darbojas produktīvā vidē. Pēc izveidotām rekomendācijām un lēmuma koka tika izveidots seriālo numuru un partiju pārvaldības blokķēdes sistēmu plāns.

Blockchain is a novel technology which has proven successful as technology for cryptocurrencies. The inroads of blockchain to other business domains remain less visible and little studied. To date, there is no systematic analysis available on either successful implementation cases for blockchain technologies in production domain/environment, nor for success criteria for such implementations. The goal of this work is to develop a technology choice reference model (a reference framework) and a decision tree to facilitate technology platform choice for serial number and batch management system development. The developed framework and the decision tree for blockchain technology choice is based on the analysis of a large number of blockchain implementations in production domain/environment. To demonstrate the usability of the developed framework and the decision tree those were used to develop a system implementation plan for serial number and batch management blockchain solution.
Blockchain system recommendations and decision tree for serial number and batch system implementation projects
Keywords: Datorzinātne; blokķēde; vairāku situāciju analīze; lēmuma koks; sistēmas plāns