Sociāli psiholoģisko problēmu risināšanas iespējas Rīgas fitnesa klubos. - Ivanāne, Aina (Latvijas Universitāte, 2011)
Maģistra darba tēma ir „Sociāli psiholoģisko problēmu risināšanas iespējas Rīgas fitnesa klubos”. Maģistra darbam ir izvirzīta sekojoša hipotēze: ja fitnesa klubu pakalpojumu politika atbilstu iespējami plašākai sabiedrības daļai, tad nodarbojoties ar sportu fitnesa klubos, varētu samazināt sociāli psiholoģiskās problēmas sabiedrībā. Darba mērķis ir izpētīt sociāli psiholoģisko problēmu risināšanas iespējas Rīgas fitnesa klubos un izstrādāt ģimenēm „draudzīga” fitnesa kluba attīstības iespējamo modeli. Maģistra darbā tika salīdzināti Rīgas un Rokfordas (Amerikas Savienotās Valstis) fitnesa klubi, pakalpojumi, kā arī abonementu veidi. Pamatojoties uz fitnesa klubu salīdzinājumu, tika konstatēts, ka Rīgas fitnesa klubu stiprās puses ir profesionāli treneri, kā arī tas, ka fitnesa klubi ir moderni un labi aprīkoti. Tika arī atklāts, ka Rīgas fitnesa klubu vājās puses ir tās, ka klubos nav „bērnu istabas”, kā arī nav izstrādāta ģimenes abonementu atlaižu sistēmas politika, kas ļautu apmeklēt klubu visai ģimenei par izdevīgāku cenu. Ņemot vērā šos, maģistra darbā faktus tika izstrādāts ģimenēm „draudzīgs” fitnesa kluba modelis. Pamatojoties uz veikto analīzi, tika secināts, ka darbā izvirzītā hipotēze apstiprinās. Atslēgas vārdi : fitnesa klubs, sports, uzņēmums, izglītības vadība

Title of Master thesis is "Socio-psychological problem-solving opportunities for fitness centers in Riga". Hypothesis in Master is: if politics of fitness centers service would conform as much as possible larger part of society, then fitness center visits could reduce Socio-psychological problems in society.” The aim of the work is to investigate possibility of solving social-pshicological problems in Riga fitness clubs and develop family friendly fitness club development model. In frames of this work there was compared Riga and Rockford (USA) fitness clubs, services and season passes. Based on this comparison, the conclusion was made, one’s strong point of Riga fitness clubs were professional coaches and the modern interior and up-to-date equipment. The down side was that there was no room for children and no family discount that would allow to workout there for whole family for reasonable price. Based on these facts family friendly fitness club model was developed. The hypothesis of the work was approved during the research. Key words: fitness club, sports, buisness, education management.
Socio-Psychological problem-solving opportunities in fitness clubs.
Keywords: Izglītības vadība