Tiesības tikt aizmirstam interneta meklētājprogrammās - Bērziņa, Lolita (Latvijas Universitāte, 2015)
Gandrīz katrs, kas lietojis interneta meklētājprogrammu, ir tajā meklējis informāciju par sevi pašu, draugiem, darba kolēģiem vai citiem cilvēkiem. Tiesības tikt aizmirstam interneta meklētājprogrammā nozīmē, ka šajos meklēšanas rezultātos mēs vairs iespējams neatradīsim datus, ar kuriem konkrētā persona nav vēlējusi izpaust plašākai sabiedrībai. Maģistra darbā analizētas tiesības tikt aizmirstam interneta meklētājprogrammās – gan tas, kādas tās noteiktas EST praksē, gan to mijiedarbība ar interneta lietotāju izteiksmes brīvību, gan tas kā tās piemēro interneta meklētājprogrammu pakalpojumu sniedzēji, ES dalībvalstu un citu valstu tiesas. Atslēgvārdi: tiesības tikt aizmirstam, interneta meklētājprogrammas, izteiksmes brīvība, pamattiesību ierobežošanas pieļaujamība

Almoast everyone who has used internet search engine has also tried to find in it information about himself, his friends, collegues or other persons. The right to be forgotten means that these search results might not include the data the particular person does not want to share with broader public. The present master’s thesis analyzes the right to be forgotten in internet search engines – as it is established by the CJEU, its interaction with freedom of expression of internet users as well as the practice of search engine providers and the courts of EU member states and other countries implementing these rights. Key words: Right to be forgotten, internet search engine, freedom of expression, justification of limitation of fundamental rights.
Right to be forgotten in internet search engines
Keywords: Juridiskā zinātne