Izglītības iestāžu konkurētspēja Eiropas kontekstā. - Simsone, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2013)
Katram Latvijas Republikas pilsonim un patstāvīgajam iedzīvotājam, kuram ir tiesības uz Latvijas Republikas izdotu nepilsoņu pasi arī personai, kurai izsniegta patstāvīga uzturēšanās atļauja, arī Eiropas Savienības valsts pilsoņiem, kam izsniegta termiņuzturēšanās atļauja, un viņu bērniem ir vienlīdzīgas tiesības iegūt izglītību Latvijā. Lai uzturētu skolotāju kvalifikācijas standartu un nodrošinātu sasaisti ar darba tirgus prasībām, skolotāju profesionālajām organizācijām piesaistīt sociālos partnerus. Plānots ieviest skolu direktoru iecelšanu uz noteiktu laiku. Pētījuma mērķis: izanalizēt situāciju Latvijas izglītības iestādēs, apzināt tās problēmas un parādīt ciešo saikni ar izglītību Eiropas valstīs. Par pētījuma avotiem kalpojusi zinātniskā literatūra, elektroniskie resursi, Labklājības ministrijas veiktie pētījumi, valsts statistikas dati.

Every Latvian citizen and permanent resident who is entitled to a Latvian non-citizen passport issued by the Republic, the person in possession of a permanent residence permit, and their children have an equal right to education in Latvian. In order to maintain the qualification of etchers and quality standards, provide links to the labor marker, etcher professional organizations leverage social partners. Planned for the appointment of school for a specified period of time. Study objective: To analyze the situation in the Latvian educational institutions, to identify the problems and to show the close relationship with education in European countries. The study served as sources of scientific literature, electronic resources, the Ministry of Welfare studies, and national statistics.
Competitiveness of Educational Institutions in European Union Context.
Keywords: Izglītības vadība