Hikikomori attainojums anime „Laipni lūgti N.H.K.” - Čelebija, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darbs ir veltīts hikikomori atainojumam anime „Laipni Lūgti N.H.K.!”. Šī darba tēma ir mūsdienu Japānas sabiedriskās dzīves sociālā sfēra un darba priekšmets ir fenomens hikikomori. Par savas izpētes priekšmetu darba autors izvēlējās anime „Laipni Lūgti N.H.K.!”. Pētījuma objekts ir anime galvenais varonis, kurš piekopj hikikomori dzīvesveidu. Šī darba galvenais mērķis – izpētot anime galveno varoni, pamatot izvirzītās hipotēzes pastāvēšanas iespēju. Lai sasniegtu darba mērķi, darba vispārējais uzdevums ir anime galvenā varoņa detalizēta analīze saskaņā ar izvirzīto hipotēzi. Pēc darba autora domām, izvirzītais mērķis un uzdevums tika veiksmīgi sasniegts un izpildīts. Darba analītiskā un pētnieciskā nozīme ir tāda, ka anime analīzē iegūtie rezultāti var tikt izmantoti turpmākai darba sākumā izvirzītās hipotēzes aspektu izpētei. Atslēgvārdi: aktuālais fenomens, analīze, anime, hikikomori, Japānas sabiedrība, psihiatrija, sociāla parādība

This bachelor thesis is dedicated to the hikikomori reflection in anime „Welcome to the N.H.K.!”. Main theme of this work – social sphere of modern Japanese society and the object area is a hikikomori phenomenon. The author of this thesis chose anime „Welcome to the N.H.K.!” as a research object. Thus research subject is the main anime character, who lives the life of hikikomori. The main goal of this work is to substantiate the possibility of existence of the set up hypothesis by using the main anime character as a study material. The most important task was the detailed analysis of the said character to achieve the main goal. Analytical and exploratory significance of the work is that the gained results of the anime analysis can be used for further researches of all the aspects included into the set up hypothesis. Keywords: actual phenomenon, analysis, anime, hikikomori, Japanese society, psychiatry, social occurrence
Hikikomori portaying in anime „ Welcome to the NHK”
Keywords: Āzijas studijas