Ciemu attīstības iespējas Pierīgā: Garkalnes novada piemērs - Gruzīte, Daiga (Latvijas Universitāte, 2015)
Mūsdienās piepilsētu izplešanās jeb suburbanizācija ir raksturīgākā apdzīvojuma attīstības problēmā. Tā aktuāla ar 21.gadsimta sākuma jauno savrupmāju ciematu attīstību bez kopēja plānojuma un pilnvērtīgas sociālās, tehniskās un transporta infrastruktūras. Maģistra darba „Ciemu attīstības iespējas Pierīgā: Garkalnes novada piemērs” mērķis ir izvērtēt Garkalnes novada ciemu attīstību Pierīgā, par piemēru izvēloties Upesciemu un Sunīšu ciemu, un izstrādāt priekšlikumus ciemu tālākās attīstības iespējām. Maģistra darbs ir latviešu valodā. Teksta daļa sastāv no ievada 6 nodaļām un 6 apakšnodaļām, secinājumiem, 37 attēliem, 2 tabulām un izmantotās literatūras saraksta, kopā 84 lappusēm.

The urban sprawl or suburbanisation is a characteristic distribution of population development problem. Since 21st century beginning a topical with the new mansion of village development without a common plan and full social, technical and transport infrastructure. Master thesis “Development opportunities of villages in Pieriga: Garkalne novads case” target is to appraise Garkalne municipality village development in Pieriga, for example choosing Upesciems and Sunisi villages, and to develop proposals for the villages further development opportunities. Master thesis in latvian language. The text consists from introductory, 6 chapters and 6 subchapters, conclusions, 37 images, 2 tables and bibliography list, total amount 84 pages.
Development opportunities of villages in Pieriga: Garkalne novads case
Keywords: Arhitektūra; ciemi; ciemu attīstība; pilnvērtīga kopiena; jaunais urbānisms