Projekts: Koģenerācijas stacijas SIA "Skrundas siltums" dibināšana un ekspluatācija - Simonova, Tatjana (Latvijas Universitāte, 2013)
Mūsdienās peļņas iespēju meklējumos uzņēmēji vairāk pievēršas inovatīviem projektiem. Darba autore priekšroku deva „zaļas domāšanas” koģenerācijas projektam – biomasas koģenerācijas stacijas SIA Skrundas siltums dibināšanai. Enerģētika un enerģetikas efektivitātes paaugstināšana ir prioritāra katras valsts stratēģiskās attīstība nozare, ka arī Eiropas Savienības (ES) attīstības fokuss. Projektu realizācija tiek stimulēta ar finanšu atbalsta mehānismiem gan no Latvijas valsts, gan no ES struktūrfondiem. Darba autore saskata daudz perspektīvas šajā projekta, ka arī tas tiek uzskatīts par ekonomiski izdevīgu un efektīvu. Studiju darbā tiks pamatota ģeogrāfiskā objekta izvietošana un aktualitāte, ka arī finanšu pamatojums, pievērsta uzmanība šīs nozares attīstības tendencēm un nākotnes potenciālām. Tiks izpētītas galaprodukcijas izejas tirgi un pircēji. Definēti projekta mērķi un uzdevumi, to ietekme uz apkārtējo vidi un darbību secība. Tiks pamatoti finanšu aprēķini un izvērtēti riski.

Nowadays profit searching opportunities drives business focuses on innovative projects. The author chose a "green living" co-generation project - Biomass CHP Ltd Skrundas siltums foundation. Energy and energy efficiency increase is a priority field of each country's strategic development, as well it is European Union (EU) focus. Such king of project implementation is stimulated by Latvian government and EU Structural funds giving for realization financial support and mechanisms. The author sees a lot of prospects in this draft that it is considered to be cost effective and efficient. Course work will be based on geographical object placement and actuality, financial ground, industry trends and future potential. Will be explored finished output markets and buyers. Will be defined project goals and objectives, their impact on the environment and the sequence of actions. All activities will be based on financial calculations and risk evaluating.
Project: Foundation and exploitation of combined heat and power station Skrundas siltums Ltd.
Keywords: Finanses un kredīts