Taidzjicjuaņ Čeņ stila vēsture un specifika - Jevsejeva, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba tēma ir „Taidzjicjuaņ Čeņ stila vēsture un specifika”. Darba mērķis ir gūt priekšstatu par taijdzjicjuaņ, kas ir Ķīnā tradicionālais cīņas mākslas veids un ārstnieciskā vingrošana, kas ir kļuvis plaši praktizēt arī ārpus Ķīnas robežām. Taidzjicjuaņ pirmsākums ir saistīts ar Čeņ stilu, kurš tiek uzskatīts par pirmo taidzjcjuaņ stilu, tāpēc darbā pētīts tieši šīs stils, kā tas ir radies, attīstījies, kādi ir bijuši šīs tradīcijas nesēji, pārstāvji un kāda ir šī stila specifika, kustības, formas. Bakalaura darbs sastāv no divām daļām. Darba pirmā daļa veltīta taidzjicjuaņ populārāko stilu izpētei, kādi ir bijuši pārstāvji un kā tie attīstīti tālāk. Otrā daļa veltīta Čeņ stila skolas izpētei, veidojot saikni ar pirmajā nodaļā pētīto, pārējiem stiliem, kuri veidojušies uz šīs skolas pamatprincipiem. Darba apjoms ir 40 lpp.

The title of this thesis is „Chen style taijiquan history and specifics”. The aim of this work is to get insight about taijiquan, which is Chinese traditional martial art and medical exercise, which is widely practiced all around the world. Taijiquan primordium is connected with Chen style, which is considered to be the first style of taijiquan, that is why in this thesis is studied excatly this style, how it is generated, developt, what were representatives and what is specifics, movements, forms of this tyle linking it with reseach of first part, other styles, which are generated by this chools principles. The work consists of two parts. The first par of this thesis is devoted to reseach most popular styles of taijiquan, what were representatives and how they developt it further. Second parti is devoted to research Chen style taijiquan school, The total amount of the work is 40 pages.
Chen Style Taijiquan History and Specifics
Keywords: Āzijas studijas; ķīniešu cīņu mākslas; taidzjicjuaņ; vušu, taidzjicjuaņ; Čeņ stila taidzjicjuaņ