Personāla motivācijas vadības pilveidošanas virzieni SIA „ABBOTT BALTIC” - Gulbis, Elvijs (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba temats ir Personāla motivācijas vadības pilnveidošanas virzieni SIA „ABBOTT BALTIC”. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt vadības sistēmas SIA „Abbott Baltics”, īpašu uzmanību pievēršot personāla vadībai šajā uzņēmumā. Atklāt SIA „Abbott Baltics”, pozitīvus momentus un trūkumus personāla vadības sistēmā, kā arī izstrādāt priekšlikumus vadības procesa pilnveidošanai. Darba teorētiskajā sadaļā autors izpētīs speciālo literatūru personālvadībā un sociālā psiholoģijā. Analizēs „Abbott Baltics” vadības sistēmas galvenos elementus un salīdzinās kā uzņēmumā tiek izmantotas personāla vadības teorētiskās rekomendācijas. Darba praktiskajā sadaļā autors veiks motivāciju ietekmējošo faktoru analīzi SIA „Abbott Baltic”, izmantojot aptaujas metodi, lai analizētu uzņēmuma, darba, sociālo, personiskos faktorus un salīdzinātu esošo situāciju ar ideāla darba kritērijiem. Bakalaura darbu veido 105 lapaspuses, tajā iekļautas 3 tabulas, 7 attēli, 2 pielikumi un izmantoti 43 informācijas avoti.

The subject is Improvement directions for staff motivation management at SIA „ABBOTT BALTIC”. The objective is to examine the work of the management system SIA „Abbott Baltic”, with special attention being paid to the staff of this undertaking. To SIA „Abbott Baltic”, positive points and the shortcomings in staff management system, as well as to develop proposals for the improvement of the management process. The author will examine the theoretical work in special literature and would moreover militate social psychology. Analyze the „Abbott Baltics” the core elements of the management system and will compare how your organization uses staff management theoretical recommendations. The practice under the author will perform an analysis of the factors affecting the motivation of SIA „Abbott Baltic”, using the method to analyze business, work, social and personal factors and compare the current situation with the perfect job criteria. The work consists of 105 pages; it includes 3 tables, 7 images, 2 annexes and used 43 information sources.
Improvement directions for staff motivation management at „ABBOTT BALTIC”
Keywords: Vadībzinātne; SIA „Abbott Baltics”; motivācija; personāla vadība; vadības sistēma; ietekmējošie faktori