Reklāma un sponsorētais saturs Latvijas dzīvesstila vlogos: "PARâdi MODI", "Sindijalo" un "Evelina Parkera" - Vārslava, Elīza Amanda (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba "Reklāma un sponsorētais saturs Latvijas dzīvesstila vlogos: "PARâdi MODI", "Sindijalo" un "Evelina Parkera"" mērķis ir noskaidrot, cik izplatīta sponsorēšana kā reklāmas veids šobrīd ir populāros Latvijas "YouTube" kanālos, kā tā izpaužas video saturā un kādas ir auditorijas prasmes atšķirt sponsorēto saturu. Darbā tika izmantotas kvantitatīvās un kvalitatīvās pētniecības metodes: kvantitatīvā kontentanalīze, daļēji strukturētā intervija un eksperiments. Darbs sastāv no teorētiskās, metodoloģiskās un empīriskās daļas un pētījums parāda, ka auditorijai ir attīstītas prasmes atšķirt sponsorēto saturu Latvijas dzīvesstila vlogos, tajos ir liels sponsorētā satura daudzums, kā arī šī reklāmas veida attīstību Latvijā kavē profesionālu vlogeru trūkums un mazais tirgus.

Bachelor thesis subject is "Advertising and sponsored content in Latvian lifestyle vlogs: "PARâdi MODI", "Sindijalo" and "Evelina Parkera"". The study aim is to determine how common at the moment is sponsorship as a type of advertising in popular Latvian "YouTube" channels, how it manifests in video content and to what degree is audience able to distinguish sponsored content. The methods used in research paper are qualitative and quantitative: quantitative content analysis, semi structured interview and experiment. Paper consists of theoretical part, methodology, empirical part that shows that audience is capable of distinguishing sponsored content in Latvian lifestyle vlogs, they contain a lot of sponsored content. Empirical part also shows that lack of professional vlogers and small market interferes with development in this field.
Advertising and sponsored content in Latvian lifestyle vlogs: "PARâdi MODI", "Sindijalo" and "Evelina Parkera"
Keywords: Komunikācijas zinātne; jaunie mediji; reklāma; sponsorēšana; eksperiments; YouTube