Sporta izglītības iestādes un ģimenes sadarbība kā atbalsts bērna sportiskās karjeras veidošanā - Mezīte, Sandra (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darbā „Sporta izglītības iestādes un ģimenes sadarbība kā atbalsts bērna sportiskās karjeras veidošanā” tiek aplūkots jautājums par to, kāda ir saistība bērna sportiskai karjerai un sporta izglītības iestādes un ģimenes sadarbībai. Pētījuma teorētiskā daļa sastāv no trim nodaļām. Pirmajā nodaļā tiek aplūkots sports kā sociāla parādība. Plašāk tiek analizēti jēdzieni, kā arī jauniešu un profesionālā sporta tendences. Otrajā daļā tiek apskatīta sporta izglītības iestādes un ģimenes sadarbības būtība, mērķi un uzdevumi mūsdienu apstākļos. Trešā daļa tiek veltīta jautājumiem, kas saistīti ar sporta izglītības iestādes iespējām veidot bērna sportisko karjeru. Darba praktiskajā daļā autore, izmantojot anketēšanu un interviju, analizē sporta izglītības iestādes un ģimenes sadarbības iespējas, vecāku un treneru redzējumā. Atslēgvārdi: sporta izglītības iestāde, sadarbība, atbalsts, sportists, karjera, sportista karjera, profesionālais sports, ģimene, kurā bērns nodarbojas ar sportu.

In the bachelor thesis „Cooperation of sports educational institution and family for a development of child’s career in sports” focuses on the dependencies of child’s career in sports and cooperation of sports educational institution and family. Theoretical part of the research consists of three sections. In the first section sport is reflected as a social phenomenon. Concepts as well as tendencies of youth and professional sport have been analysed deeper. In the second section the nature, aims and tasks of contemporary cooperation of sports educational institution and family has been described. The third section has been dealing with the issues that are related to possibilities of sports educational institutions to develop child’s career in sports. In the practical part of the thesis the author using questionnaire method and interview is analysing options of cooperation of sports educational institutions and family, in the vision of parents and teachers. Keywords: sports educational institution, cooperation, support, athlete, career, career in sports, professional sport, family of a child which is doing sports.
Cooperation of sports educational institution and family for a development of chid`s career in sports
Keywords: Pedagoģija