Grafisku objektu automatizēta salīdzināšana - Pakalna, Ieva (Latvijas Universitāte, 2019)
Grafisku objektu automatizētas salīdzināšanas sistēma izveidota pēc pasūtītāja SIA “FitDex” pieprasījuma. Tās mērķis atvieglot piegrieztņu izstrādes procesu precīzi salīdzinot piegrieztnēs esošos objektus, kas uzrādīti lietotāja pievienotos DXF formāta failos. Tā spēj noteikt, vai abos failos ir atrodami viena tipa objekti, vai tie sakrīt, ja nē – kāda ir to maksimālā novirze. Sistēmas funkcionalitāte piedāvā arī noteikt divu savstarpēji līdzīgu līkņu skaitlisku atbilstību un atgriezt failos uzrādīto līniju garumu. Tā izstrādāta valodā Python (versija 3.7.3) Windows operētājsistēmā. Programmatūra darbināma darbinot skriptu ar komandrindu.

The automated comparison of graphical objects system is created at the request of the customer SIA “FitDex”. Its purpose is to make the process of clothing pattern development easier by accurately comparing the objects in the clothing patterns that are displayed in the user-added DXF format files. It can determine whether equal types of objects are found in both files, if they match, or if not - what is their maximum deflection. System functionality also provides numerical equivalence of two similar curves and returns the length of lines shown in the files. It is designed in Python (version 3.7.3) programming language on Windows operating system. The software is run by running a script with a command line.
Automated comparison of graphical objects
Keywords: Datorzinātne; Automatizēta grafisku objektu salīdzināšana; Bezjē līknes; Python; Dxf