Personas datu aizsardzības problemātiskie aspekti darba tiesiskajās attiecībās - Jodis, Alberts (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba temats ir “Personas datu aizsardzības problemātiskie aspekti darba tiesiskajās attiecībās”. Darba mērķis ir konstatēt un analizēt problemātiskos aspektus personu datu aizsardzībā mijiedarbībā ar darba tiesisko regulējumu Latvijā. Bakalaura darbā galvenokārt analizēts Fizisko personu datu aizsardzības likums, Darba likums un Eiropas Parlamenta un Padomes regula par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti. Darbā tiek atklātas galvenās tiesiskā regulējuma problēmas saistībā ar datu aizsardzību un darbinieka tiesībām, izteikti priekšlikumi to novēršanai, tajā skaitā priekšlikumi attiecībā uz normatīvo aktu grozījumiem. Darbs sastāv no trīs nodaļām un vairākām apakšnodaļām.

Title of the bachelor work: Problematic Aspects of Personal Data Protection Regulation in Employment Relationship. Bachelor work reveals problematic aspects in persona data protection regulation in context with employment law in Latvia. Personal data means any information relating to an identifiable or identified natural person. Personal data protection law, Labour law, General data protection regulation is analyzed. This research shows main problems in legal regulation and conclusions concerning necessary amendments to the relevant law. Author of this paper suggests to include notion of “applicant” in labour law and to make more clear meaning of sensitive personal data concerning Article 33 of Labour law of Latvia. Work consists of three main chapters and subchapters.
Problematic aspects of personal data protection regulation in employment relationship
Keywords: Juridiskā zinātne; personas dati; personas datu aizsardzība; darba attiecības; personas datu apstrāde