Sociālā tīkla "Twitter" lietošanas paradumi Latvijas mediju praksē: "Ir" un "Radio101" analīze - Polis, Uģis (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba „Sociālā tīkla "Twitter" lietošanas paradumi Latvijas mediju praksē: "Ir" un "Radio101" analīze” mērķis ir izpētīt divu Latvijas tvitersfērā populārāko mediju „Twtter” lietošanas paradumus. Tēmas izvēle balstīta uz pasaules mēroga mediju neveiksmīgajiem centieniem apgūt komunikāciju „Twitter” tīklā, ar mērķi noskaidrot, vai arī Latvijas mediju praksē sociālais tīkls „Twitter” tiek izmantots lietojot neadekvātus paradumus. Bakalaura darba struktūru veido trīs daļas – teorētiskajā daļā iztirzāta sociālo tīklu un digitālās vides attīstība, apskatīts paradumu aspekts un mediju konverģences fenomens. Otrajā jeb metodoloģijas daļā aprakstītas datu vākšanas un apstrādes metodes, bet trešo daļu veido „Radio101” un „Ir” „Twitter” lietošanas paradumu analīze.

Objective of the research „The practice and habits of Twitter usage in Latvian media: analysis of "IR" and "Radio101"” is to study the praxis of „Twitter” use among most popular Latvian media in the „Twitter” environment - „Ir” and „Radio 101”. The choice of the theme is based on the failed attempts of the global media to master the communication in „Twitter” environment. Therefore the author of the research aims to find out whether the social network „Twitter” among Latvian media also is used applying incorrect praxis. The structure of the research consists of three sections - theoretical part is the discussion of the social media development and digital environment, also is examined the phenomenon of the convergence of media. Second part – methotology part – is the description of methods of data collection and processing. Third part is the analysis of „Twitter” usage by media „Radio 101” and „Ir”.
The practice and habits of Twitter usage in Latvian media: analysis of "IR" and "Radio101"
Keywords: Komunikācijas zinātne