Komandas darba pārvaldības specifika izglītības iestādē. - Grīva, Ērika (Latvijas Universitāte, 2007)
Maģistra darba temats ir „Komandas darba pārvaldības specifika izglītības iestādē”. Darbā analizēta komandas darba pārvaldības specifika izglītības iestādē, akcentējot pirmsskolas izglītības iestāžu iespējas komandu veidošanā un pārvaldībā, par pētījuma bāzi ņemot trīs Talsu rajona pirmsskolas izglītības iestādes. Darba mērķis – atklāt komandas darba izmantošanas iespējas un tā pārvaldības specifiku izglītības iestādēs. Maģistra darba pētījumā secināts, ka komandas darbības principu ieviešana izglītības iestādes darbā uzlūkojama kā jauna iespēja izglītības iestādes demokratizācijā, inovāciju ieviešanā, optimālu lēmumu pieņemšanā, iestādes ilgtspējīgas attīstības nodrošināšanā. Atslēgas vārdi: izglītības vadība, komandas veidošana, komandas pārvaldība, pirmskolas izglītības iestāde.

The topic of the master work is “The Team Work Leading in Establishment of Education”. The author has used qualitative research methods like literature studies, developing criteria for effective team work in education institution, analyzed team leading in three kindergartens – by analyzing the teamwork on videotape, specially the manager actions. The author has also made an inquiry of team participants. The conclusion is that implementing the team work principles at kindergartens is a new opportunity to democratize the education institution, to implement innovations, to facilitate the optimal decision making. As a result the author has developed suggestions for improving the team work at the education establishment. Key words: education management, team building, team leading, kindergarten.
The specifics of the management of team work in an education institution.
Keywords: Pedagoģija