Ugāles ciema notekūdeņu attīrīšanas iekārtu darbības novērtējums - Prokofjeva, Linda (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba nosaukums ir ’’Ugāles ciema notekūdeņu attīrīšanas iekārtu darbības novērtējums”. Darba mērķis ir novērtēt Ugāles notekūdeņu attīrīšanas stacijas notekūdeņu attīrīšanas efektivitāti. Teorētiskajā daļā ir apkopota informācija par notekūdeņu iedalījumu, to raksturojošiem parametriem, notekūdeņu attīrīšanas iekārtu tehnoloģisko darbību un reglamentējošiem normatīviem. Analītiskajā daļā tiek aprakstītas darbā izmantotās metodes un analizēta Ugāles ciema notekūdeņu attīrīšanas iekārtu darbība. Pēc darba izstrādes secināts, ka Ugāles ciema notekūdeņu attīrīšanas iekārta darbojas atbilstoši normatīvajam regulējumam, bet ir iespējams uzlabot piesārņojuma attīrīšanas efektivitāti, samazinot lietus un kušanas ūdeņu daudzumu ienākošajos notekūdeņos. Darbs sastāv no 59 lapaspusēm un tam ir 3 nodaļas. Darbā ir ietvertas 10 tabulas, 10 attēli un 8 pielikumi. Darba tapšanā ir izmantoti 72 literatūras avoti.

The title of the bachelor's thesis is “Wastewater treatment falities efficiency assesment of Ugale village wastewater treatment facilities”. The aim of this study is to evaluate the efficiency of wastewater treatment at the Ugale wastewater treatment plant. The theoretical part contains information on the classification of wastewater, its characteristic parameters, the technological operation of wastewater treatment facilities and regulatory standards. The analytical part describes the methods used in the work and analyzes the operation of the sewage treatment facilities in the village of Ugāle After developing the work, it was concluded that the wastewater treatment facilities of the village of Ugale operate in accordance with the regulatory framework, but it is possible to improve the efficiency of pollution treatment by reducing the amount of rain and melt water in the incoming wastewater. The work consists of 59 pages and it has 3 sections. The work includes 10 tables, 10 figures and 8 appendices . 72 literary sources are used to create this work.
Wastewater treatment falities efficiency assesment of Ugale village wastewater treatment facilities
Keywords: Vides zinātne; notekūdeņu attīrīšanas iekārtas; attīrīšanas pakāpe; lietus notekūdeņi; cilvēka ekvivalents; Ugāles ciems