Izglītības iestāžu būvniecības iespējas pēc ilgtspējas principiem: situācijas analīze Latvijā - Štarka, Liene (Latvijas Universitāte, 2009)
Maģistra darbā izvērtēta izglītības iestāžu būvniecība pēc ilgtspējas principiem situācija Latvijā. Darba teorētiskajā daļā aprakstīti ilgtspējīgas būvniecības principi, ieguvumi videi, veselībai un finansiālie ieguvumi, ko sniedz šāda veida izglītības iestāžu būvniecība. Darbā aplūkota ārvalstu pieredze ilgtspējīgas būvniecības attīstības veicināšanai, kā arī aplūkoti ārvalstīs praksē realizēti izglītības iestāžu projekti. Darba pētnieciskajā daļā veikta situācijas analīze par izglītības iestāžu pēc ilgtspējas principiem attīstības iespējām Latvijā, attīstības veicinošajiem un kavējošajiem faktoriem.Darbs strukturēts 4 nodaļās, vizuāli informācija sniegta 17 attēlos un 7 tabulās, darbu papildina 5 pielikumi. Atslēgas vārdi: ilgtspējīga būvniecība, zaļā būvniecība, izglītības iestāžu būvniecība, ilgtspējīgas būvniecības pamatprincipi

The paper assesses the situation of building opportunities of educational institution building by principles of sustainable construction in Latvia. In theoretical part of this work are described a basic principles of sustainable construction and a benefits for enviroment, health, and a financial gain, providing by this type of educational institution building. The paper deals with foreign experience to promote the development of sustainable construction, and how the projects of sustainable construction are implemented in educational institutions in foreign countries. Situation analysis of push and pull factors of educational institution building development by principles of sustainable construction in Latvia are done in research part of this work. This work is structured in 4 sections, visual information is depicted in 17 pictures and 7 charts, the work is complemented with 5 Annexes. Keywords: sustainable construction, green building, educational institution building, Basic principles of sustainable construction
Opportunities for the Construction of Educational Facilities based on the Principles of Sustainability: An Analysis of the Situation in Latvia
Keywords: Vides zinātne