Mākslinieciskās izteiksmes līdzekļi rakstos par ekonomiku - Rather, Fahad (Latvijas Universitāte, 2022)
Šajā bakalaura darbā tiek pētīts stilistisko ierīču lietojums un to nolūks The Economist laikrakstu rakstos par ekonomiku. Šajā darbā izmantotā pētījuma metode ir diskursa analīze, balstīta uz Galperina (1977) stilistisko ierīču klasifikāciju. Darbā apskatīta stilistikas kā nozares izcelsme, attīstība un klasifikācija. Pētījuma rezultāti liecina, ka žurnālistikā par ekonomiku tiek izmantotas dažādas stilistikās ierīces, un visbiežāk izmantotās stilistiskās ierīces kā spriedze, citāti, metaforas un aliterācija. Papildus tam tiek secināts, ka tekstā esošie līdzekļi palīdz rakstos izmantotajā valodā izcelt dramatisku efektu, kā arī sniegt tekstam papildus informāciju.

This bachelor thesis explores the use and purpose of stylistic devices in The Economist’s newspaper articles about economics. Discourse analysis is employed as the research technique for this thesis, based on Galperin's (1977) categorization of stylistic devices. The paper reviews the origin, evolution, and classification of stylistics as a field. The results of this study show that the application of various stylistic devices is present within journalism on economics, with stylistic devices like suspense, quotation, metaphor, alliteration being frequently employed. In addition to this, it is concluded that the stylistic devices in the text help to bring out a dramatic effect in the language of the articles as well as provide additional information to the text.
Stylistic Devices in Articles About Economics
Keywords: Valodniecība; Style; stylistics; media stylistics; stylistic devices; classification