Seksualitāte Īvandes Kaijas romānā "Iedzimtais grēks" - Buga, Linda (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darbā “Seksualitāte Īvandes Kaijas romānā “Iedzimtais grēks”” pētīta seksualitāte dzimtes un feminisma studiju aspektā un aplūkota sievietes sociālā loma 20. gs. sākumā. Analizēti romāna tēli un viņu attiecību modeļi. Īvandes Kaijas romāns “Iedzimtais grēks” (1913) izdošanas laikā izpelnījās asu kritiku un romānu dēvēja par pornogrāfijas propagandu. Īvande Kaija pievērsās sievietes seksualitātei un laulības reformu jautājumiem. Bakalaura darba tēma ir aktuāla dzimtes studiju, feminisma un kultūrvēsturiskā aspektā. Atslēgvārdi: sieviete, seksualitāte, feminisms, dzimtes studijas

The bachelor thesis “Sexuality in Ivande Kaija's novel “Iedzimtais grēks”” studied aspects of sexuality, gender and feminism studies, and examines the social role of women in the 20th century. Analyzed novel characters and their relationship models. Ivande Kaija's novel “Iedzimtais grēks” (1913) was sharply criticized during the publishing of the novel and was called pornographic propaganda. Ivande Kaija addressed women's sexuality and marriage reform. The topic of the bachelor’s thesis is topical in terms of gender studies, feminism and cultural-historical aspect. Keywords: woman, sexuality, feminism, gender studies
Sexuality in Ivande Kaija's novel "Iedzimtais grēks"
Keywords: Filoloģija; Sieviete; Seksualitāte; Feminisms; Dzimtes studijas