Pasaules Bankas un Starptautiskā Valūtas fonda darbības pozitīvie un negatīvie aspekti un sadarbība ar Latviju - Kazakovs, Igors (Latvijas Universitāte, 2012)
Diplomdarba tēma ir „Pasaules Bankas un Starptautiskā Valūtas fonda darbības pozitīvie un negatīvie aspekti un sadarbība ar Latviju”. Sīkāk diplomdarbā tiek apskatīta Starptautiska valūtas fonda un Pasaules Banka darbība, ka vienas no galvenajām organizācijām, kas sniedz finansiālu palīdzību valstīm. Darba mērķis ir noskaidrot kā SVF un Pasaules Banka veic savu darbību un sniedz palīdzību valstīm krīzes laika, cik veiksmīgas ir šīs organizācijas palīdzības programmas, kā arī iepazīties ar šo organizāciju kritiku. Galvenais darba secinājums – SVF un PB sadarbība ar dalībvalstīm dažreiz nav pozitīva, bet attiecībā pret Latviju šīs starptautiskas organizācijas darbības ietekme ir bijusi veiksmīga. Diplomdarbs sastāv no trīs nodaļām, kurās ir iekļautas apakšnodaļas. Darba izpētes rezultātā tiek izmantoti tabulas un grafiskie materiāli. Darba apjoms ir 79 lappuses.

The research topic of this paper is « The World Bank and International Monetary Fund's operational positive and negative aspects and cooperation with Latvia». More detailed in this article is analysed the IMF and WB work, as one of the main organizations which provide financial aid to the countries. The goal of the article is to explore how IMF and WB are managing their actions and are providing financial help to the countries in the time of financial crisis, as well as overlook the critics of this organization. This paper consists of three main sections which are further divided in subsections. Various tables and graphical figures were applied to aid the research in this paper. This overall volume of this paper is 79 pages.
The World Bank and International Monetary Fund's operational positive and negative aspects and cooperation with Latvia
Keywords: Ekonomika