Ar brīvības atņemšanu nesaistītie pamatsodu veidi - Saulone, Gita (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darba temats ir „Ar brīvības atņemšanu nesaistīto pamatsodu veidi”. Izvēlētais temats ir aktuāls, jo pavisam nesen, 2012. gada nogalē, tika pieņemti apjomīgi grozījumi ar brīvības atņemšanu nesaistīto pamatsodu veidu krimināltiesiskajā regulējumā. Maģistra darba mērķis - izpētīt un izdarīt secinājumus par ar brīvības atņemšanu nesaistīto pamatsodu veidu krimināltiesisko regulējumu, kā arī rast risinājumus ar brīvības atņemšanu nesaistīto pamatsodu veidu sekmīgākai piemērošanai. Darba izstrādes laikā, maģistra darba autore nonākusi pie vairākiem būtiskiem secinājumiem un priekšlikumiem: 1) kopš Krimināllikuma grozījumu spēkā stāšanās, būtiski izmainīts un papildināts kriminālsoda jēdziena krimināltiesiskais definējums; 2) nepieciešams konkretizēt Krimināllikumā ietverto terminu „darbnespējīga persona”; 3) grozījumi Krimināllikumā paredz diferencēt naudas soda apjomu atbilstoši noziedzīgu nodarījumu klasifikācijai.

The title of master’s thesis is “Basic forms of sentence unrelated with deprivation of liberty”. The selected topic is actual, because of the recent changes in Criminal law in relation of basic forms of sentence unrelated with deprivation of liberty. The aim of masters thesis is to investigate the basic forms of sentence unrelated with deprivation of liberty and find the solution for the successful enforcement. During working on this paper, the author has come to several conclusions and proposals: 1) since the amendments of Criminal law entry into force, the concept of punishment was substantial changed and supplemented; 2) in the Criminal law must be specified the concept of “incapable of work person”; 3) the amendments of Criminal law provides differentiated amount of the fine according to the classification of criminal offenses.
Basic forms of sentence unrelated with deprivation of liberty
Keywords: Juridiskā zinātne