Japānas ekonomiskais uzplaukums un darba menedžmenta tradīcijas pēc Otrā pasaules kara - Lizanders, Jānis (Latvijas Universitāte, 2006)
20.gadsimta pēdējos gados pasaules mērogā arvien vairāk uzmanības tiek pievērsts tam, kā Japāna ir izveidojusies par tik attīstītu un starptautiskā mērogā ietekmīgu valsti. Daudziem Japāna ar savu citādo kultūru un mentalitāte liekās grūti saprotama. Šis darbs veidots tāpēc, lai lasītājs gūtu izpratni par to kādā veidā Japāna ir gājusi veiksmīgu ekonomiskās attīstības ceļu. Darbs atklāj īsu Japānas pēckara vēsturi, tāpat, tiek analizētas Japānas darba īpatnības un, lai lasītājam veidotos skaidrāks iespaids tās tiek salīdzinātas ar ASV pastāvošajām darba īpatnībām.

Anotation During the closing years of the twentieth century, we have seen worldwide interest in Japan grow as the nation takes on more prominent and active role on the international stage. Many have felt the need for an accurate and reliable reference source that is both comprehensive and accesible (I mean a material about Japan’s and USA buisness comperison) by the general reader. With this in mind I have wrote my work about Japan’s economic development after World War II and USA’s buisness comperison.
The Economic Growth of Japan and its Traditions of Labour Management after the Second World War
Keywords: Vēsture