Latvijas iestāšanās Eirozonā - Grigorjevs, Jevgēnijs (Latvijas Universitāte, 2007)
Latvija kopš 2004. gada ir Eiropas Savienības dalībvalsts. Iestāšanās Eiropas Savienībā uzliek mums pienākumu pievienoties ES vienotai valūtas zonai - Eirozonai. Darba mērķis ir izpētīt, kas ir optimāla valūtas zona, kādi ir nepieciešamie kritēriji, lai tajā iestātos, kā Latvija gatavojas eiro ieviešanai un kāda ir to valstu pieredze, kur eiro jau ir nacionālā valūta. Darbā ir arī izpētīts, kādā veidā Latvijā var saņemt Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda līdzekļus, kur jau izmanto šos līdzekļus. Darbu var izmantot informācijas gūšanai jebkurš iedzīvotājs, kuru interesē eiro ieviešanas kārtība Latvijā, kādas grūtības un priekšrocības sagaida Latvijas iedzīvotājus pēc eiro ieviešanas. Darbs ir izmantojams arī projektu veidotājiem ar mērķi gūt Eiropas Savienības līdzfinansējumu.

Latvia is the European Union member state since 2004. The introduction in the European Union imposes on us the obligation to enter the EU single currency area – the Eurozone. The purpose of this work is to find out, what is optimum currency area, what is the compulsory conditions to enter this area, how is Latvia preparing for euro introduction and what experience have those countries, where euro is the national currency already. Thereto in this work is inquired, how Latvia may receive the money from the Structural Funds and Cohesion Funds of the European Union and how does Latvia use this money at the moment. This work may be used by every inhabitant to get information about how will euro be introduced in Latvia, what difficulties and advantages will feel Latvians after the introduction of euro. Also the work may be used by project developers, whose purpose is to get financial support from the European Union.
The introduction of Latvia in Eurozone
Keywords: Ekonomika