Jauniešu attieksme pret ģimeni - Zlidnis, Eduards (Latvijas Universitāte, 2008)
Pētījums „Jauniešu attieksme pret ģimeni” ir veikts, lai noskaidrotu triju veidu attieksmes pret ģimeni: emocionālo, rīcības un kognitīvo. Pētījuma ietvaros tika veikts kvalitatīvs pilotpētījums, kā arī interneta aptauja, kurā piedalījās jaunieši vecumā no 18 līdz 30 gadiem. Pētījuma mērķis ir noskaidrot jauniešu attieksmi pret laulībām, nereģistrētu kopdzīvi un brīvām attiecībām. Pētījuma teorētiskā bāze apskata attieksmes teoriju, kā arī izmaiņas ģimenes institūtā XX gadsimtā. Datu analīze galvenokārt tiek balstīta uz atbilžu salīdzinājumiem pēc dažādām sociāli demogrāfiskajām pazīmēm.

Research “Youth attitude towards family” was made in order to elucidate three types of attitudes: affective, behavioral and cognitive. Research included a qualitative pilot project and web based youth survey. Target group for research is youth living in Latvia age 18 to 30. Aim of the research was to find out youth attitude toward marriage, cohabitation and free relationship. Theoretical base of the research covers attitude theory and changes in family institution in XX century. Data analysis is based on comparing differences in answers in-between various socio-demographic groups.
Youth Attitude Towarts Family
Keywords: Socioloģija