Supervīzija kā vispārizglītojošās skolas pedagogu profesionālās pilnveides nepieciešamība - Ērgle, Lolita (Latvijas Universitāte, 2015)
Pedagoga profesionalitāte tiek atzīta par noteicošo faktoru augstas kvalitātes pedagoģiskā procesa nodrošināšanā. Tas rada nepieciešamību uzlabot un meklēt jaunas atbalsta formas pedagogu profesionālās pilnveides politikā. Tas arī noteica Lolita Ērgles maģistra darba tematu „Supervīzija kā vispārizglītojošās skolas pedagogu profesionālās pilnveides nepieciešamība”. Izmantojot teorētiskās metodes, tika apzinātās pedagogu profesionālas vajadzības, kas bija atbilstošas X skolas skolēnu, pedagogu un administrācijas viedokļiem par pedagogu profesionālās darbības un vajadzību specifiku. Iegūtie rezultāti ļāva secināt, ka supervīzija kā transformatīva mācīšanās vide ir atbilstoša pedagogu profesionālo vajadzību specifikai un var nodrošināt pedagogu profesionālo izaugsmi. Atslēgvārdi: pedagoģiskais process, pedagoga profesionālā pilnveide, refleksija, transformatīva mācīšanās vide, supervīzija.

The teachers’ professionalism is declared as the main factor of the high quality of the Educational process. This fact arises the necessity for development the new supporting forms of the policy of the teacher’s professional development. This necessity determined Lolita Ergle’s choice of the theme for her master paper „The Supervision as a Necessity of the Professional Development of the Teachers.” By using theoretical methods has been studied the professional needs of the teachers that were been corresponded to the results of the empirical research of the viewpoint of the students, the teachers and the administration of the X school about the teachers professional practice and needs. The gaining results allow to conclude that supervision as the transformation learning area corresponds to the needs of the teachers and support teachers’ professional development. Key words: Educational, process, Teacher’s professional development, reflection, transformative learning, supervision.
Teacher's professional Development by Supervision
Keywords: Pedagoģija; Pedagoģiskais process; Pedagoga profesionālā pilnveide; Refleksija; Transformatīva mācīšanās vide; Supervīzija