Apmierinātība ar darbu un to ietekmējošie darba vides faktori - Altenbergs, Helmuts Ivo (Latvijas Universitāte, 2020)
Apmierinātība ar darbu ir strādājošo labklājības un ar dažādiem ekonomiskiem indikātoriem saistīts rādītājs, kam piemīt neskaidra mijiedarbība ar citiem darba vides faktoriem; darba mērķa realižēsanai - apmierinātības ar darbu un to ietekmējošo faktoru izpratnei, darba ietvaros tika apzināta jēdziena attīstība, apkopoti teorētiskie materiāli par tā veidošanās procesu, un par to saistītiem darba vides faktoriem. Tika analizēti esošie pētījumi par apmierinātību ar darbu, veikta aptauja par telekomunikāciju uzņēmumā strādājošo apmierinātības ar darbu un to ietekmējošo faktoru veidošanos, kā arī veiktas ekspertu intervijas par apmierinātības ar darbu un to ietekmējošo faktoru kvalitatīvajiem aspektiem. Autors secināja, ka apmierinātība ar darbu ir abstrakts, netverams lielums, un katrs tās gadījums ir unikāls pēc tā satura būtības.

Job satisfaction is an indicator of worker's well-being, is related to various economic indicators, and is unclear with respect to its interactions with other factors of the work environment; to accomplish the goal of this paper - to understand job satisfaction and the factors influencing it, the author examined the theoretical background related to job satisfaction and its development, as well as its related factors within the work environment; existing job satisfaction case studies were analyzed, and an independent survey of a telecommunication's company workers was conducted, along with qualitative interviews, in order to obtain expert opinion. The author concluded, that job satisfaction is an abstract, elusive quantity, and each case of job satisfaction is unique with respect to the specifics of its different aspects.
Job satisfaction and factors influencing it within the working environment
Keywords: Ekonomika; Apmierinātība ar darbu; Darba vide; Darba vides faktori; Apmierinātība ar darba vidi