Aptiekas darbinieku dažādiem darbiem veltītā laika hronometrēšana atvērta tipa aptiekā - Brodecka, Jana (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darba tēma ir bakalaura darba tēmas: „Aptiekas klientu farmaceitiskai aprūpei veltītā laika hronometrēšana atvērta tipa aptiekā” turpinājums. Farmaceita galvenā misija ir nodrošināt farmaceitisko aprūpi, kura uzlabos pacienta dzīves kvalitāti. Tomēr farmaceits ne tikai sniedz farmaceitisko aprūpi, bet arī veic citus svarīgus darbus aptiekā. Šis darbs ir veltīts, lai uzzinātu cik laika farmaceits vai farmaceita asistents velta farmaceitiskās aprūpes veikšanai, salīdzinot ar iegūtiem datiem 2012.gadā, kā arī cik laika aizņem citu, svarīgāko darbu pildīšana atvērta tipa aptiekā. Lai to izdarītu, tika izmantota hronometrēšanas metode. Darbs sastāv no divām daļām: 1.Literatūras apskata, kur ir aprakstīts farmaceitiskās aprūpes jēdziens un tā vēsture, ka arī hronometrēšanas metodes tehnika. 2.Pētījuma daļas, kur ir izanalizēti iegūtie dati par farmaceitiskās aprūpes hronometrēšanu un citu darbu hronometrēšanu atvērta tipa aptiekā.

Master’s thesis is a continuation of bachelor’s thesis. Pharmacist’s basic duty is to provide pharmaceutical care that improves patients’ life quality. However, pharmacist performs other tasks, too. The aim of work is to analyse how much time pharmacist or pharmacist’s assistant devotes to client service, to compare the information with data obtained in 2012 and analyse how much time it takes for pharmacist to perform other tasks. The timing method was used in this work. The work consists of two parts: 1.Literature review describes conception and history of pharmaceutical care and timing process. 2.Research section consists of the data analysis. KEYWORDS: timing, pharmaceutical care, client service, pharmacist’s community, irrational drug use
The chronometration of staff's various works in the open-plan pharmacy
Keywords: Farmācija