Darba samaksas sistēmas valsts un pašvaldību institūcijās - Drulle, Jānis (Latvijas Universitāte, 2010)
Šajā maģistra darbā ir apskatīta Latvijā pašlaik ieviešanas procesā esošā vienotās atlīdzības sistēma, vērtēta tās ieviešanas nepieciešamība, analizētas tās priekšrocības un trūkumi, salīdzināt ar citās valstīs un privātajā sektorā izmantotajām sistēmām, sniegti priekšlikumi par sistēmas uzlabošanas iespējām. Pētījumā ir izvērtēta Latvijas līdzšinējā pieredze valsts darbā strādājošo darba samaksas noteikšanā. Pētījuma rezultātā sniegti priekšlikumi Latvijas vienotās atlīdzības sistēmas uzlabošanai.

An author of a treatise has presented new system of remuneration in state and local government authorities, which has been established in 2010. A treatise provides considerations about necessity of new system, analyze of advantages and weak points, a comparison with pay systems in private sector and in other countries. A treatise also provides overview of systems of remuneration in state and local government authorities before 2010. A treatise contains suggestions about improvement of Latvian systems of remuneration in state and local government authorities.
Systems of Remuneration in State and Local Government Authorities
Keywords: Vadībzinātne