Uzņēmuma "X" finanšu analīze - Krasovska, Andžela (Latvijas Universitāte, 2018)
Sakarā ar analizējamā ēdināšanas uzņēmuma zemajiem finanšu rādītājiem, darbā tika veikta uzņēmuma finanšu analīze tā līdzšinējās darbības novērtēšanai un uzlabošanas iespēju noteikšanai. Bakalaura darba mērķis ir noteikt galvenos finanšu rādītājus analizējamam uzņēmumam analīzes periodā un noteikt to uzlabošanas iespējas. Darba uzdevumi ietvēra raksturot uzņēmumu finanšu analīzes pielietošanai un noskaidrot atsevišķu, svarīgu ārējās vides faktoru iespējamo ietekmi uz uzņēmumu, veikt uzņēmuma peļņas un zaudējumu un bilances horizontālo un vertikālo analīzi un veikt koeficientu analīzi. Lai uzlabotu likviditātes rādītājus palielināt pašu kapitālu, efektivizēt debitoru parādu atmaksu, pārdot daļu no mazāk rentabliem un mazāk perspektīviem pamatlīdzekļiem. Lai uzlabotu rentabilitātes rādītājus samazināt izmaksas, tai skaitā pārdodot daļu pamatlīdzekļus, veikt tirgus izpēti. Maksimāli paaugstināt aprites rādītājus pārdodot nerentablos aktīvus. Atslēgvārdi: finanšu analīze, sabiedriskā ēdināšana, finanšu koeficienti, finanšu rādītāji

Due to the low financial performance of the catering enterprise, the bachelor’s work carried out a financial analysis of the enterprise for analyzing and improving its existing activities. The purpose of the bachelor's work is to establish the main financial indicators for the enterprise during the analysis period and to identify the possibilities for improvement. The operational tasks included a description of the enterprise for financial analysis and to clarify the potential impact of some of the important external environmental factors , the horizontal and vertical analysis of the company's profit and loss and balance sheet and the financial ratio analysis. To improve liquidity ratios it is necessary to increase equity, effectiveize customer debt repayment, sell part of less profitable and less prospective fixed assets. To improve the profitability, selling of some fixed assets, conduction of market research should be carried out. Maximizing asset turnover rates would help by selling unprofitable assets. Keywords: financial analysis, catering, financial ratios, financial indicators
Financial analysis "X" enterprice
Keywords: Ekonomika; finanšu analīze; sabiedriskā ēdināšana; finanšu koeficienti; finanšu rādītāji