Patriarhālais feminisms: ētiskā dilemma “Trad-Wife” kustībā - Rodionova, Viktorija (Latvijas Universitāte, 2025)
Bakalaura darbā tiks pētīts “tradwife” jeb tradsievu fenomens, izskatot fenomena izplatību digitālajā un reālajā vidē, tāpat arī iemeslus tā popularitātei, salīdzinot ar līdzīgām kustībām un analizējot to no feminisma teoloģijas, teoloģiskās ētikas un politiskajiem aspektiem. Darbs sastāvēs no trīs daļām, kurās tiks izskatītas patriarhijas, feminisma un tradicionālā dzīvesveida ideoloģijas, savilktas saiknes starp šīm tēmām un feminisma teoloģiju, tāpat arī izskatītas sekas, kas rodas no šāda dzīvesveida popularizācijas. Tiks izvērtēts, cik ļoti no šīs izvēles patiešām ietekmēja pati sieviete, vai arī viņu mudināja apkārtējie faktori, kā sociālie tīkli, reliģiskā piederība un politiskā vara.

The bachelor thesis will explore the tradwife phenomenon, examining the spread of the phenomenon in the digital and real world, the reasons for its popularity, comparing it with similar movements and analysing it from the theological, ethical and political aspects of feminism. The thesis will consist of three parts, which will examine the ideologies of patriarchy, feminism and traditional lifestyles, draw connections between these themes and feminist theology, and examine the consequences of popularising such lifestyles. It will be illuminated to what extent these choices were really influenced by the woman herself, or whether she was encouraged by external factors such as social networks, religious affiliation and political power.
Patriarchal Feminism: the Ethical Dilemma of the “Trad-wife” Movement
Keywords: Filozofija, ētika un reliģija; feminisma teoloģija; antifeminisms; tradsievas; tradwife